Beeldenexpositie Glazen Paviljoen Bergeijk.

'Beweging' van Lia van Gils.

‘Beweging’ van Lia van Gils. Te zien in het glazen paviljoen.

‘Jan Emmers and friends, beelden’ van 18 mei tot en met 29 juni.

Acht amateurkunstenaars die in Lommel beeldhouwen, exposeren in het Glazen Paviljoen in de Bloemen- en Beeldentuin achter het Bezoekerscentrum Teutenhuis.

Exposanten
De exposanten zijn van Lutgarde van Deun uit Retie, Jos Dirikx, Leon van Ham, Rob Moelans, Jef Vandenberk, Jan Emmers uit Lommel, Lia van Gils uit Eersel en Susan van der Heijden uit Luyksgestel.
Vóór het Pinksterweekend worden er werken gewisseld, zodat u weer andere werken te zien krijgt.

Lia van Gils, is lid van de Rietpen en de Bergeijkse Kunstenaars Vereniging (BKV). Zij greep haar kans toen de BVK een oproep deed om te exposeren in het mooie Glazen Paviljoen te Bergeijk, buurtschap ‘t Hof.


Positief interview van LocalTV Bergeijk met Lia van Gils, bij het Glazen Paviljoen.

Gevarieerde beelden
Tijdens de expositie met Pasen in België zijn er veel lovende reacties ontvangen op de beelden. Daarom vindt de groep het ‘plezant’ om nu ook in Nederland te kunnen exposeren en zo hun gevarieerde werk nogmaals aan een breder publiek te tonen.
U zult zien dat ieder zijn eigen stijl heeft, zijn eigen werkwijze, grootte en uitvoering.

Wisselende expositie
De expositie wordt gehouden van zondag 18 mei tot en met zondag 29 juni. In de week voor Pinksteren (8 juni) worden er nog een aantal beelden omgeruild, zodat u dan weer andere beelden kunt bekijken.

Internationaal
Deze internationale beeldhouwgroep heeft al veel van elkaar geleerd en niet alleen wat het beeldhouwen betreft. De twee Nederlanders van de groep leren de mooie Vlaamse woorden en de Belgen merken tijdens de lessen dat die Ollanders ook hun eigen leuke humor hebben.

Begeleiding

werk van Jan Emmers

Tentoongesteld werk van Jan Emmers

Jan Emmers kan deze ‘gemengde jeugd’ als geen ander stimuleren en inspiratie geven. Hij is welbekend in Lommel en omstreken als beeldend kunstenaar en maakt gebruik van een variatie aan materialen zoals marmer, graniet en Belgische blauwe hardsteen (arduin). Als beeldhouwer is zijn kenmerk de grote verscheidenheid aan beeldstijlen. Hij is vooral bekend geworden door zijn ‘lange neuzenbeelden’.

Plezier
Als de beeldhouwers aan het werk zijn, dan vergeten ze alles en iedereen om zich heen. Ze voelen zich thuis bij Jan in Lommel. Ze hopen dat u dit terug kan zien in deze unieke handgemaakte objecten.

Glazen Paviljoen
De glazen expositieruimte is te vinden in Bergeijk, het groenste dorp van Europa en staat in de bloemen- en beeldentuin van het Teutenhuiscomplex, achter de Protestantse kerk.
In het bezoekerscentrum ‘Teutenhuis’ is de plaatselijke VVV gehuisvest en voor de kinderen is er een kinderboerderij.

Adres: Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk NL www.teutenhuis.nl

Voor informatie over de beelden kunt u contact opnemen met
Lia van Gils uit Eersel
NL liavangils@upcmail.nl telefoon 0031 497 517 063