Schildersvereniging De Rietpen in Bergeijk is een vereniging die zich maatschappelijk profileert middels een schenking aan een goed doel.

Dit jaar kwam Het Areven in beeld dat gevestigd is in Eersel door de aanwezigheid in onze vereniging van medewerker dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, Noortje Maas.  

De schildersvereniging, die haar oorsprong in Riethoven vond, hield tijdens haar jaarlijkse expositie op 6 en 7 oktober jl. een loterij. Bezoekers aan de expositie konden loten kopen en daarmee een van de drie schilderijen winnen die leden gratis ter beschikking hadden gesteld. De expositie in Gemeenschapshuis ter Loo werd goed bezocht en veel mensen kochten loten. Dit leverde het mooie bedrag van €160,- op.

Afgelopen donderdag werd het bedrag officieel overhandigd aan Het Areven door Maria Verweij en Wilhelmien van Dijk- Knapen van Schildersvereniging De Rietpen.
Het Areven gaat het bedrag besteden aan een specifieke aankoop voor hun cliënten.
Zij bedanken De Rietpen en alle bezoekers die deze gift mogelijk hebben gemaakt. We kregen als dank een mooi houten naambord cadeau dat gemaakt is door de cliënten van Het Areven (zie foto).