Kunstenaar Jos Smeets zorgt voor een feestelijk openingswoordje

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vond de jaarlijkse expositie van de Rietpen plaats. De leden kijken inmiddels terug op een bijzonder geslaagd expositieweekeinde!

Bestuurslid Helma van der Linden vertelt:

Geweldige aftrap op zaterdagavond, tijdens de drukke en gezellige opening waar kunstenaar Jos Smeets het feest opende. Want een feest was het! Ogen kwam je tekort. Meer dan honderd werken van de meest uiteen lopende aard waren door de expositie commissie toch weer met veel passen en meten tot een harmonisch en interessant geheel samengebracht. HULDE! Onze nieuwe led lampjes deden uitstekend hun werk en alle werken kwamen tot hun recht.

Op zondag was de belangstelling nog steeds erg goed. Ik telde op een bepaald moment meer dan zeshonderd bezoekers totdat Piet Otterspoor me verbood om met een vork te noteren. 🙂
Zelfs de wethouder van cultuur van de gemeente Bergeijk Stef Luijten vroeg of het altijd zo druk was!
We mochten verschillende oud leden verwelkomen. Maar ook lokale beroemdheden die onze vereniging een warm hart toedragen zoals Theo Kappé, Theo Hoppenbrouwers en kunstverzamelaar Jos Louwers.

Elly Antonis wint een drieluik van Lia van Gils

De loterij** heeft 165 euro opgebracht en de werken zijn gewonnen door Trudy van Och, Joseph van den Enden en last but not least: Elly Antonis (links op de foto), die samen met haar man Wim gemeenschapshuis Terlo runt waar wij elk jaar onze expositie organiseren.
Met name voor Elly waren we bijzonder blij want ze heeft zich samen met Wim weer vierkant in het rond gewerkt om het ons naar de zin te maken. Het prachtige werk van Lia van Gils krijgt vast een mooi plekje!
** De opbrengst gaat naar Het Areven (Lunet Zorg).

Wederom hulde! Ook voor de mensen die hun werk ter beschikking hebben gesteld. En voor de mensen die alles in goede banen hebben geleid. 
De bordjes hingen weer keurig buiten en de schotten en ezels zijn ook weer met veel zweet vervoerd, van de opslag naar de zaal en terug. Met dank aan alle sjouwers en bouwers.

Wat me ook opviel is dat alle dames, die je normaal alleen in hun schilderskloffie onder de vlekken ziet, nu hun zondagse en/of Paasbeste kleding aan hadden en naar de kapper waren geweest en rondliepen met een grote glimlach van plezier. Dat doet de sfeer ook altijd goed. Buiten scheen de zon, maar binnen regende het … complimentjes! Daar doe je het toch ook een beetje voor?

Graag volgend jaar weer en meer, dat houdt het plezier in schilderen óók gaande!

Schilder ze en dikke doei van Helma
(PS: Neem ook eens een kijkje in de digitale ateliers van onze leden!)