brigitteKLFWoonplaats: Bergeijk

Achtergrond & Drijfveer

Mijn interesse in schilderen is pas ontstaan tijdens mijn 23ste. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet. Het pakte me gewoon. Ik ben een boek gaan halen over ‘schilderen en schilderstechnieken’ en ben gewoon wat gaan experimenteren. Omdat ik het liefst zelf ‘wat aanmodder’ besloot ik destijds om geen cursus te volgen. Later, in ’93, heb ik toch een korte cursus ‘Tekenen en Schilderen’ gevolgd van 10 lessen. Meer opleiding heb ik eigenlijk niet gehad. En toen in 1996 mijn eerste zoon werd geboren, had ik zelfs geen tijd meer om te schilderen. Dat bleef zo, ook nadat in 2004 onze tweede zoon ter wereld kwam. Een jaar later vroeg iemand mij waarom ik eigenlijk niet meer schilderde? Die persoon vertelde mij over schildersvereniging ‘de Rietpen’ waar je gewoon lekker vrij op je eigen houtje kunt werken, elkaars werk kunt bekijken en op informele wijze van elkaar leert.

Dat leek mij dus wel wat!

Thuis heb ik niet echt de tijd om te werken, dus ben ik elke woensdagavond te vinden in het atelier van ‘de Rietpen’ te Eersel. Voor mij betekent dit echt een stukje ontspanning, alhoewel ik ook wel eens gespannen ben … als iets niet lukt! Het bevalt me echt uitstekend.
Ik zit in een leuk groepje met mensen die je vrij laten in je denken, doen en laten. Maar als je het even niet meer weet, kun je direct een beroep op ze doen. En dan krijg je allerlei tips waar je óók iets mee kunt. Kortom: ik kan me nu heerlijk uitleven in mijn werk! Én ik krijg steeds meer inspiratie. Ik heb nu verschillende ideeën die ik in de komende jaren wil gaan uitwerken. Ik heb ook bewust geen vaste stijl omdat ik nog zo veel wil uitproberen. Schilderen blijft voor mij een hobby, waaraan ik veel plezier beleef.