Fons Raaijmakers, digitale atelier

fons2Geboren op 22 november 1928 te Maastricht
Fons is inmiddels helaas overleden. 
Woonplaats: Eersel

Kunstenaarspad & Drijfveer

Wat als therapie begon, is uitgegroeid tot een boeiende uitdaging. Vooral de speelse elementen in het tekenen en schilderen blijven voor mij aantrekkelijk. Bij aquarelleren is het effect van de “lopende” verf een verrassend element. Sinds ik de mono-techniek heb ontdekt, kan ik nóg meer van het speelse en verrassende genieten. Iedere druk is anders en dikwijls heb je pas na vele pogingen een goed resultaat. Ook met oliepastel zijn bijzondere effecten met mengingen te bereiken. Het spel is voor mij dikwijls belangrijker dan het resultaat. Is het resultaat goed, dan is dat mooi meegenomen.

Opleiding/ begeleiding 

Eerst op latere leeftijd, in de beginjaren 80, heb ik als tegenhanger van drukke werkzaamheden enige jaren les gehad van Lou Boonman en Jan Vosters in de Vrije Academie te Eersel. Grote voorbeeld: Bewondering heb ik voor de impressionisten in het algemeen