huubterHart

Geboren in het oorlogsjaar 1943 op 28 oktober in Utrecht.

M’n jeugd doorgebracht in het Groene Hart van Holland.

Na nog enkele omzwervingen in Nederland ben ik begin jaren 70 met het gezin verhuisd naar Valkenswaard. Sinds mijn (pre)pensioen woon ik in Luyksgestel.

Op jonge leeftijd had ik wat meer dan gemiddelde belangstelling voor tekenen.  Vooral portret- en figuurtekenen vond ik leuk. Destijds werd die interesse niet al te zeer gestimuleerd, dus zijn die activiteiten jarenlang op een laag pitje gebleven.Op wat latere leeftijd had ik toch zin om de tekenhobby weer eens op te pakken. Ik besloot daarom een cursus te volgen op De Draaikolk in Valkenswaard. Daar maakte ik ook serieus kennis met olieverf schilderen.

Omdat dit mij wel aansprak ben ik spoedig daarna lid geworden van Het Penseeltje in Veldhoven. Ik schilderde daar voornamelijk stillevens en landschappen. Ik heb daar wat beter leren omgaan met olieverf en ook wel pastelkrijt.
Toen ik later naar Luyksgestel verhuisde zocht ik naar een teken- en schildervereniging wat dichter bij huis. En die vond ik in De Rietpen, die toen nog in mijn woonplaats was gevestigd. Sinds 2005 ben ik ononderbroken lid van deze gezellige vereniging.

Mijn favoriete onderwerpen zijn nog steeds stillevens en portretten in olieverf. Het zal niemand verbazen dat ik daarom – zonder andere uitmuntende portret- en fijnschilders tekort te doen – grote bewondering heb voor schilders als Henk Helmantel en Cor le Mair.

Het is plezierig om bij De Rietpen samen met mede-amateurschilders te werken en zodoende trachten de kwaliteit van mijn schilderijen te verbeteren.