huub6Achtergrond & Drijfveer
Ik ben geboren in 1948 in Zoeterwoude en opgegroeid in een hecht gezin van zeven kinderen, wonend in een weids polderlandschap, omringd door veel water. Iedere dag gingen we met een roeibootje richting lagere school. De geur van water, van pas gemaaid gras en hooi vormde het decor van mijn jeugd. Het kostte me weinig moeite om fantasie en werkelijkheid in elkaar over te laten gaan. Na mijn jeugd en nadat ik mijn liefde in Brabant heb gevonden, ben ik in 1972 in Hapert komen wonen en later verhuisd naar Bladel.

Opleiding/begeleiding
Vanaf 1992 (in totaal 8 jaar) heb ik de opleiding gevolgd aan de kunstacademie te Arendonk. Het creatief bezig zijn met tekenen en schilderen is altijd latent aanwezig geweest en dat bleek ook tijdens deze opleiding.


Over mijn schilderijen
Een traject waarin je jezelf tegenkomt en ontmoet. Steeds zoeken; schilderen is een zijns toestand, schilderen is jezelf ontdekken, je schildert wat je bent. Mijn werk kenmerkt zich door het kleurgebruik en de losse toets.

Grote voorbeeld
Mijn grote voorbeelden zijn Isaac Israels, James Ensor, Lovis Corinth. Ook voor Sierk Schroder heb ik mateloze bewondering maar dat heeft ook te maken met het feit dat het nog maar zo kort geleden lijkt dat ik bij hem in zijn atelier was en ik genoot van zijn mooie werken en zijn prachtige verhalen.

Slotwoordje
Ik heb geen illusies, maar aan sommige dingen houd ik mij vast. Op mijn zeventigste zal ik de werkelijke aard van de natuur, van dieren, planten, bomen, vogels, vissen en insecten enigszins begrijpen. Met mijn tachtigste zal ik geleidelijk vooruit zijn gegaan en als ik negentig ben zal ik eindelijk tot het wezen van de dingen doordringen. Als ik honderd ben zal ik een hogere niet te beschrijven volmaaktheid aanschouwen. Maar pas als ik honderdtien ben zal alles wat ik teken, iedere punt, iedere lijn, vol leven zijn. Ik verzoek allen die dan nog in leven zijn zich ervan te vergewissen dat ik me aan mijn woord houd.