Nico Keuning, digitale atelier

Nico Keuning

Ik ben geboren in 1956 in Groningen. Een “stadjer”, zoals ze daar zeggen. Lang voordat de rest van Groningen het merkte, voelde ik de grond al onder mijn voeten trillen en ben ik vertrokken. Eerst voor mijn studie naar Wageningen en vervolgens voor mijn werk naar Den Haag. Sinds 2010 wonen we in Eersel, waar we nu vaste grond onder de voet hebben.

Vanaf 2009 ben ik aangesloten bij het beeldhouwcollectief “Het Hakhok” in Veldhoven en daarnaast schilder ik sinds 2013 bij De Rietpen in Eersel. De passie van de Tilburgse schilder Rob van Trier en zijn manier van schilderen zijn tijdens mijn bezoek aan zijn atelier op mij overgeslagen en vormen een ware bron van inspiratie voor mij.

Beeldhouwen of schilderen? Mensen vragen mij vaak waarin ik mijn gevoel het beste kan uiten. Het zelf moeten gaan opvullen van een glad, wit vlak vraagt natuurlijk een heel andere aanpak en mentale insteek dan het bewerken van een ruwe, driedimensionaal steen, waarvan je alleen maar de overtollige stukken weg hoeft te kappen. Beide vullen elkaar aan. Voorlopig hoef ik gelukkig geen keuze te maken. Want bij het moeten maken van een keuze zou er voor mij een wereld verloren gaan.

Ik zou mezelf natuurlijk nog veel meer aan het woord kunnen laten, maar het gaat om de beelden en schilderijen. En zij spreken voor zichzelf. Veel kijkplezier!

Mocht je toch meer willen weten, dan verwijs ik je hier graag door naar mijn website.