Piet OtterspoorPiet Otterspoor is geboren op 23 juni 1939 in Den Haag als oudste van zes kinderen.
Woonplaats: Eindhoven

Achtergrond

Tijdens mijn jeugd waren tekenen en tuinieren mijn grote hobby’s. Op dertienjarige leeftijd ging ik naar de kleermakersschool die vier jaar duurde. Ook heb ik een avondcursus patroon tekenen (coupeur) gevolgd. Na mijn diensttijd veranderde ik van beroep, dat wil zeggen ik ben dertien jaar in de horeca werkzaam geweest en vijfentwintig jaar als technisch assistent drukker.

Kunstenaarspad

In 1962 leerde ik Eduard Rijff kennen, kunstschilder van beroep en bekend om zijn zeegezichten en woeste luchten in al zijn schoonheid. Door hem kwam ik in aanraking met andere kunstenaars die mij boeiden. De jaren daarna heb ik me vanwege mijn werk niet echt meer aan hobby’s kunnen wijden. Maar enkele jaren voor mijn VUT- leeftijd, begon ik met tuinieren, kaarten en zonnelampen te maken. Te beplakken en te beschilderen, lampen van multiplex doorsnee 50 cm voor kinderkamers. Op ‘de tuin’ leerde ik Toon Herps kennen, die mij aanraadde lid te worden van de Rietpen. Toon begeleidde mij ongeveer 5 jaar en bracht mij op het niveau waar ik nu op ben. Daarnaast heb ik 2 cursussen portrettekenen gevolgd bij Jan Vosters. Van beide personen heb ik veel geleerd, daar ben ik dankbaar voor. Dankzij mijn clubgenoten leer ik nog steeds bij door hun opbouwende kritiek en advies, Waar ik altijd voor open sta.