info@wilhelmien-art.nl

Website: https://www.wilhelmien-art.nl

Kunstbeschouwing

Kunst is de afspiegeling van een tijdsgeest, die wordt weergegeven door de kunstenaar. Kunst is herkenbaar in de beeldtaal van alle dag. Door te kijken om ons heen zien we dat alles is vormgegeven. Het ontstaan van iets komt voort uit het niets. Zonder kunst zou ons leven leeg zijn.  Ik ben geïnteresseerd in meerdere kunstvormen. Het verrijkt me en geeft me energie. Als kind tekende ik al graag en later na de middelbare school toen ik werd toegelaten tot de Kunstacademie ging er een wereld voor me open. Het is mooi om zelf aan de slag te gaan met verf, inkt, krijt etc. en me te kunnen uitdrukken in vormen, lijnen en kleur. Ik ben lid van schildersvereniging ’De Rietpen’ en de ‘Bergeijkse Kunstenaars Vereniging’, ik neem deel aan groeps- en solo exposities, teken portretten op (kunst)markten en soms waag ik mijn kans in een kunstcompetitie.

Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving, de mensen en natuur. Als vooropleiding heb ik de Kunst Academie te ’s-Hertogenbosch gevolgd en kunstgeschiedeniscursussen gedaan. Mijn stijl is te omschrijven van realistisch tot minimalistisch. Met mijn grafische tekeningen zoek ik naar mogelijkheden met wat ik met vormen en lijnen kan bereiken. Als ik aan de slag ga met pen en O. I. inkt op papier ontdek ik gaandeweg wat ik wil toevoegen om de tekening af te maken. Zo ontstaat een spel van herhalen dat op afstand  ritme en rust oproept en van dichtbij beheersing. Het vraagt om geduldig handelen. Het eindresultaat doet me meermaals verbazen. In mijn portretten ga ik zover dat ik kan weergeven wat er omgaat in iemand. Soms kan ik niet doordringen tot iemand en mis ik iets aan de tekening. Ik werk met meerdere materialen van krijt, O.I. inkt tot aquarelverf en in combinatie met elkaar. De natuur vastleggen om me heen vraagt bezieling met de omgeving. Het is een uitdaging voor me.

De materialen waarmee ik werk zijn acrylverf, aquarel, pastelkrijt, Oost Indische inkt en in combinatie met elkaar etc. op papier of doek.

Exposities

2015; ZOMEREXPO met het thema Woest. Geselecteerd met mijn kunstwerk met de titel ‘Tegenstelling’ (grafisch werk). Van 11- 07 t/m 20- 09 in het Gemeentemuseum te Den Haag. Door de voorselectie met het kunstwerk ‘Red dot’ (grafisch werk) zie online www.zomerexpo.nl/2015/Reddot  en Tegenstelling.
2015; Kunst in de Etalage in de maand januari te Bergeijk met 2 portretten in O.I. inkt.
2014; ART- EXPO in de Adelberg te Lommel, België van 8-11 t/m 16-11 met Kunstkring Kosmos (B) en de BKV (NL) met kunstwerken in aquarel met de titel Eikentak en Eikenblad.
2014; Expositie Kunst in Uitvoering te Eersel  d.d. 13-10?? met portretten in krijt.
2014; Jaarlijkse expositie schildersvereniging De Rietpen d.d. 4-10 en 5-10  met diverse grafische kunstwerken en portretten.
2014; Tentoonstelling  KUNST zonder GRENS d.d. 20 t/m 28-09  in rijksmonument De Ploeg te Bergeijk met portretten.
2014; ZOMEREXPO  met het thema Licht. Geselecteerd met mijn kunstwerk met de titel; Female (grafisch werk) is. Van 28-05 t/m 31-08-2014 in het Gemeentemuseum te Den Haag www.zomerexpo.nl/2014/Female
2014; Kunst in de Etalage in de maand januari te Bergeijk met 2 schilderijen in acrylverf.
2013; 4 Vrienden expositie in De Bellenman te Dommelen met diverse kunstwerken.
2013; Expositie; Kunst in Uitvoering te Eersel  d.d. 12-10  met portretten in krijt.
2013; Jaarlijkse expositie schildersvereniging De Rietpen d.d. 28-09 en 29-09 met diverse grafische kunstwerken, portretten en schilderijen.
2013; ZOMEREXPO met het thema Aarde. Door de voorselectie met mijn kunstwerk met de titel Mieren.  www.Zomerexpo.nl/2013/Mieren ).
2012; Groepsexpositie Kunst in Uitvoering te Eersel 15-05 en 11-10 met portretten in krijt.
2012; Regionale Expositie Stichting Beeldende Vrijetijdskunst te Aarle -Rixtel. Geselecteerd met twee schilderijen in acryl Zusjes en Huwelijk.
2012; Groepsexpositie BKV in De Ploeg te Bergeijk (mei) met diverse aquarellen.
2012; Solo-expositie in Huize Kempenland te Bladel (september/oktober) met portretten en stillevens.
2011; VIERKANTE EI; door de voorselectie met mijn kunstwerk titel Spinnen (grafisch werk). Georganiseerd door dagblad de NRC, Cultura etc.
2008; DE PLOEG te Bergeijk; 3 Kunstwerken (grafische werken) zijn geselecteerd voor de 1ste Kunstenaars Expositie in fabriek De Ploeg te Bergeijk.
2004; Solo-expositie Mensen. Zorgcentrum St. Joseph te Bergeijk (juni t/m oktober).
2003- nu; Groepsexposities schildersvereniging De Rietpen te Bergeijk (oktober).
2002; Kunstmarkt in de Kattendans te Bergeijk (maart).
Geëxposeerd in o.a. de Muzenval te Eersel, de Draaikolk te Valkenswaard, het politiebureau van Eersel en Eindhoven- Strijp etc.

 

Grafisch

Ienie Mienie Art

Diversen