Foto’s Harry Verhoeven, kunstenaar en lid van de Brabantse Hoeders.

Op 2 december 2019 is op het provinciehuis bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de schilderswedstrijd ‘Brabantse zandpaden’. De eerste prijs is gewonnen door Joke Oomen uit Bavel. De publieksprijs was voor (Rietpenner) Huub van der Krogt uit Bladel. (Bekijk ook zijn digitale atelier op deze site).

Hun werk is -samen met nog 22 andere door de vakjury gekozen schilderijen- tot en met vrijdag 6 december te zien in het provinciehuis in Den Bosch.

Inmiddels heeft ook het Eindhovens Dagblad een leuk stukje geplaatst. KLIK HIER.

Voor de wedstrijd werden 120 kunstwerken door amateurkunstschilders uit alle delen van de provincie ingebracht. De wedstrijd is een initiatief van de Brabantse Hoeders; vrouwen en mannen uit alle delen van de provincie die ooit zijn onderscheiden met de Brabant Bokaal van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. 

De Brabantse Hoeders organiseren jaarlijks een project dat Brabant-breed en vernieuwend moet zijn. In 2019 stonden ze op tal van manieren stil bij de Brabantse zandpaden. Eén van de activiteiten waarmee de aandacht werd gevestigd op de kwetsbare zandpaden is een schilderswedstrijd. De deskundige vakjury bestaat uit Peter Thoben, Tom Senders en Jan van der Putten. De eerste prijs is een waardebon ter waarde van 500 euro waarvoor schildersmaterialen kunnen worden gekocht. De tweede prijs en de publieksprijs hebben beide een waarde van 200 euro.