Verslagje van ‘model’ Martien Veekens.

Na een vraag van Heemkundekring -lid Harry Verhoeven kwam ik in contact met zijn echtgenote -en Rietpenlid- Trudy Denissen en zat ik op dinsdagavond 16 mei als portretmodel voor leden van de Schildersvereniging ‘De Rietpen’ in Atelier Meerheide 100M te Eersel.

Gedurende bijna twee uren stilzetten (wel met een ruime koffiepauze) hebben een zestal schilders getracht mijn hoofd op papier vorm te geven. De olieverfschildering op behangselpapier door de in 1948 te Zoeterwoude geboren en thans in Bladel woonachtige Huub van der Krogt sprak het meest tot mijn verbeelding (zonder daarmee de anderen tekort te willen doen).

Klaarblijkelijk had ik het als model goed gedaan, want na afloop kwam de vraag of men mij op een andere keer opnieuw zou mogen vragen ….  

 

 

 

Ook een keer model zitten?
Stuur een e-mailtje naar Helma van der Linden:
secretaris@derietpen.nl