Over ons

Schildersvereniging de Rietpen is een vereniging van mensen die plezier hebben in tekenen en schilderen. Zij willen hun hobby gezamenlijk uitvoeren en daarbij met en van elkaar leren.

Er wordt in ons eigen royale atelier in een ontspannen sfeer met enthousiasme gewerkt. Er zijn leden die geschoold zijn als kunstenaar door bijvoorbeeld het gevolgd hebben van een opleiding aan een Nederlandse kunstacademie. Er zijn ook leden die in Arendonk (België) gestudeerd hebben aan de Academie voor Beeldende Kunsten, maar veel leden zijn autodidacten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er geen les gegeven, maar het geven en krijgen van gevraagd en ongevraagd advies en feedback past in onze cultuur.

Er wordt gewerkt met diverse materialen variërend van potlood en houtskool, tot inkt, pastel en olie of acryl verf.
De vereniging beschikt in haar atelier over voldoende schildersezels en tafels om goed aan te kunnen werken. Materiaal als papier, doek, penselen en verf wordt door elk lid zelf verzorgd.

Tekenen en schilderen in Corona-tijd
In ons atelier zijn aanpassingen gedaan op basis van de geldende hygiëne maatregelen. Dat betekent dat de schildersezels minimaal 1,5 meter van elkaar zijn geplaatst. Het aantal aanwezige leden beperkt wordt tot de dan geldende aantallen, er desinfectie materiaal aanwezig is en we elkaar stimuleren om het gewenste gedrag te handhaven.