Sinds 2011 ben ik, Renée Holtzer, lid van Schildersvereniging De Rietpen, maar al in mijn jonge jaren was ik in de breedste zin van het begrip graag creatief bezig. Je kunt denken aan het maken van (digitale) fotoboeken, poppen, keramiek, kleding, handwerken, enz. enz. Het komt ook erg van pas bij mijn werk als leerkracht basisonderwijs.

Mijn passie ligt echter bij het tekenen en schilderen. Het werken met grafiet en kleurpotlood is mijn favoriete bezigheid. Het brengt mij rust en ontspanning. Maar ik werk ook graag met andere materialen, zoals acrylverf. Daarmee kan ik ook grotere werken maken.

Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven, door het kijken naar de wereld om mij heen, naar kunstprogramma’s op televisie, het bezoeken van musea en door het contact met mijn mede-schilders. Ideeën stromen vaak binnen op een “onbewaakt ogenblik” of bijvoorbeeld als ik een prachtige foto zie in krant, tijdschrift of fotoboek. Ik werk mijn onderwerpen het liefst realistisch uit, met veel oog voor detail. Tegelijkertijd geef ik er als het kan een vreemde twist aan of haal ik de onderwerpen uit hun verband, waardoor er iets magisch realistisch ontstaat. Het creatief bezig zijn in de beeldende kunst heeft er bij mij bovendien toe geleid dat ik ook op andere gebieden vaak snel tot creatieve ideeën en probleem-oplossingen kom.

Naast het voor mijn plezier op deze manier bezig te zijn, maak ik ook met even zoveel plezier werk in opdracht. Dat betekent dat ik ook werk verkoop. Neem met mij contact op als je interesse hebt voor een van mijn werken: rholtzer@live.nl

Exposities 2014

19 juli t/m 30 augustus
Met 5 collega-schilders van De Rietpen in cultureel centrum De Muzenval in Eersel
19 t/m 28 september
Expositie “Kunst zonder grens”
Met collega-schilders van De Rietpen, Bergeijkse Kunstenaarsvereniging en
Kunstkring Kosmos uit Lommel in Rijksmonument De Ploeg in Bergeijk
4 en 5 oktober
Jaarlijkse expositie van Schildersvereniging De Rietpen in
Gemeenschapshuis Terlo in Bergeijk
16 t/m 26 oktober
Regionale Expositie 2014 in Galerie K26, Kruisstraat 26 te Oss
Op uitnodiging van de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (Zuid Nederland)

Exposities 2015

23 februari t/m 12 mei
Solo-expositie in het gemeentehuis van Bladel
3 en 4 oktober
Jaarlijkse expositie van Schildersvereniging De Rietpen in
Gemeenschapshuis Terlo in Bergeijk
5 november 2015 t/m 29 januari 2016
Solo-expositie in gezondheidscentrum Dolium, Gebint 1 te Eersel

 

Studieschetsen